H.264-codering door middel van nieuwe technologieën

- May 06, 2016-

Met behulp van H.264 video compressie-algoritme en H.263 en MPEG4-soortgelijke, gebaseerd op gemengde codering methode, die gebruik maakt van intra-frame codering (Intra) en interframe (Inter) twee codeermodi codering. In vergelijking met de vorige standaard, ter verbetering van de efficiëntie van de codering, compressie verhouding en beeldkwaliteit, H.264-codering voor de volgende nieuwe technologieën:

(1) de H.264 video codeersysteem bestaat uit codering videolaag volgens de functies (VCL, codering videolaag) en de twee niveaus van netwerk abstractie laag (NAL, netwerk Abstraction Layer). VCL is gebruikt om te voltooien de sterk gecomprimeerde video sequenties, NAL voor standaard video gegevensindeling waarmee headerinformatie voor een verscheidenheid aan media transmissie en opslag.

(2) geavanceerde intra voorspelling, die bevatten meer ruimtelijke detail macro-blok 4 x 4 prognoses en voor de relatief vlakke regio van de 16 x 16 model, de voormalige 9 soorten voorspelling methoden, die 4 soorten voorspelling methoden.

(3) de interframe voorspellen met behulp van meer soorten partitioneren, worden standaarden gedefinieerd in 7 verschillende maten en vormen van blok segmentatie (16 x 16, en 16 x 8 en 8 x 16) en macro-blok segment (8 x 8 en 8 x 4, 4 x 8 en 4 x 4). Met behulp van kleinere blokken en adaptieve codering modus voorspelling verschilbedragen van gegevens kunnen worden verminderd, waardoor verdere vermindering van de bitsnelheid.

(4) met hoge precisie, op basis van 1/4-pixel nauwkeurigheid beweging schatting.

(5) de multi referentiekader voorspelling. Interframe codering, tot beschikbaar 5 verschillende referentiekaders.


Een paar:USB3.0 naar VGA-beeldschermadapter Volgende:IPTV Business ontwikkeling modus